Thursday, May 9, 2013

Sedapnya Susu Kambing Dan Kurma

Kini aku dan suami sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat sendiri. Berusaha untuk hamil. Maklumlah dah 3 tahun berkahwin. Terasa dah nak cepat-cepat ada anak. Boleh jadi penghibur kami berdua. Best Best !

2 malam lepas aku dan suami bersungguh-sungguh membuat petua "SUSU KAMBING + KURMA".

Mula-mula ambil 4 biji kurma. Aku genggam 2 biji suami pun genggam 2 biji. Kami baca Bismillah dan Selawat ke atas Nabi Muhammad SAW 3 kali. Lepas tu buangkan biji kurma dan kisarkan bersama susu kambing.

Kami amalkan minum susu kambing Higoat. Series susu ini memang sedap. Pulak bila dicampur dengan kurma. Terasa seperti minum air float susu lemak-lemak manis. Memang betul-betul sedap wooo !!!


Alhamdulillah kebetulan ada kawan kat pejabat aku baru balik dari Mekah. So dia sedekah kurma & air zamzam dari Mekah sikit sorang. hehe .. Kurma itu lah aku buat blender dengan susu kambing Higoat.

Dah siap kisar bahagi 2 gelas untuk aku & suami minum. Moga lepas ni adalah rezeki kami untuk dapat zuriat secepat mungkin...Aamiin.. Tak sabar nak ada anak..hehe...

Kami juga amalkan Doa Nabi Zakaria a.s. Setiap kali lepas solat amalkan baca ini. Ataupun ketika hujan lebat ke, sebelum tidur ke, bila-bila masa yang teringat lah.. 

In Shaa Allah aku yakin dengan kekuasaan Allah SWT.