Thursday, January 22, 2015

Fibroid Malaysia

Selepas aku menubuhkan kumpulan khusus untuk pesakit Endometriosis Malaysia. Alhamdulillah kini kami sudahpun mempunyai lebih 3 ribu ahli yang rata-rata penghidap endometriosis dan adenomyosis.

Kini aku telahpun mengorak langkah menubuhkan satu lagi kumpulan khusus bagi pesakit fibroid dikalangan wanita Malaysia iaitu FIBROID MALAYSIA. 

Aku ambil pendekatan ini kerana aku salah seorang dari wanita yang mempunyai ketumbuhan fibroid rahim selain mempunyai penyakit endometriosis.
Jangan salah anggap ye. Fibroid bukan hanya tumbuh pada organ rahim saja tetapi boleh tumbuh pada bahagian badan yang lain seperti payudara dan sebagainya. Adik-adik perempuan aku semuanya mempunyai fibroid di payudara. Hanya aku seorang saja yang punya fibroid pada rahim. 

Jadi kumpulan Fibroid Malaysia ini bukan spesifik untuk mereka yang mempunyai fibroid pada rahim saja malah yang tumbuh pada bahagian lain juga.

Cuma syaratnya kumpulan ini khas untuk KAUM HAWA. Para lelaki termasuk suami tidak dibenarkan menyertai. Kerana kami akan ada perbincangan isu-isu sensetif yang kami rasa tidak selesa untuk para lelaki membacanya. hehe sorry ye.
Okey jika anda penghidap fibroid mari sertai kami di link dibawah. Kita berkongsi segala suka duka, ilmu, rawatan. perubatan, pemakanan, pengalaman sepanjang menjadi pesakit fibroid atau apa saja yang berkaitan dengan penyakit fibroid. Moga group ini memberi manfaat kepada kita semua. Yang penting "Never Give Up !" (n_____n)