Thursday, June 27, 2013

Endometriosis Malaysia Group


Saya telah menubuhkan sebuah Group Endometriosis Malaysia di Facebook. Sekadar berkongsi setiap perkara mengenai penyakit Endometriosis. 

Berkongsi apa-apa saja mengenai Endometriosis sama ada punca penyakit, tanda-tanda, perubatan, rawatan, ubat-ubatan, petua-petua, pencegahan daripada berulang serta berkongsi suka duka kita sebagai pesakit Endometriosis. 

Moga perkongsian ini membawa manfaat kepada kita semua selain membantu memberi semangat antara satu sama lain. Jangan putus asa.. 

Mari sertai kami...PENCUCI KAIN BAJU APA YANG SAYA PAKAI ?

Assalammualaikum semua..

Hai..Hai..Hai...

Lama tak update blog kan.. Sebab sibuk dengan tugasan harian.. maklumlah saya isteri yang berkerjaya..so memang agak sibuk dengan tugasan pejabat & tanggungjawab isteri di rumah..

Walaupun masih belum bergelar seorang ibu..tapi kesibukan ku ini mengalahkan Justin Bieber (tetibe..)

Hari ini terasa nak bercerita tentang sabun kain.. "Hek eleh tak bestnya tajuk".. sabun kain pun nak cerita kat orang.. hahaha.. biar la... orang nak cerita ikut suka orang lah.. :-P

Okeh fokus.. saya pakai Dynamo dari kilang tau.. Botolnya besar.. Isinya banyak.. Baunya Wangi & yang penting harganya MURAH!!!...Betul ni murah saya tak tipu.. Saya pakai sabun dynamo ni warna biru.. bau fresh je.. memang menenangkan minda yang sedang serabut tatkala membasuh kain terutama ketika memberus di bilik air.. haha..

Saya memang suka basuh kain baju pakai tangan je walau ada mesin basuh.. sebab setakat 2 3 helai kain sehari memang baik tak payah pakai mesin basuh.. buat rugi bil letrik aku je...

Rendam je dalam baldi pagi-pagi.. tengahari balik rehat tu basuh la kain.. 

Harga untuk sebotol sabun dynamo ni saya beli RM35.. what RM35 je ???

Iye saya tak tipu.. dan dan dan ia tahan selama 5 ke 6 bulan.. so perbelanjaan purata tahunan saya untuk beli sabun basuh kain ialah RM70 sahaja.. jimat tak setahun RM70..? Jimat Sangat Kan ..

Tapi untuk yang isi rumah berdua macam saya ni jelah.. yelah takde anak lagi.. memang tahan lama lah sabun tu.. Maybe kalau yang berkeluarga besar mungkin tahan 3 ke 4 bulan sebotol.. 

Lebih menjimatkan ialah saya tak perlu pakai Pelembut atau Pewangi Kain lagi.. sebab cuci dengan sabun ini pun sudah cukup lembut & wangi bajuku...eemmmmm.. Wanginyaaaaaa!!! (tengah cium baju kurung yang pakai hari ni..) hik..hik...

ok bye...lain kali cerita hal lain plak.. (n__n)