Saturday, September 7, 2013

Apa Guna Sahabat ?


Saat orang lain ada sahabat. Berkongsi suka duka. Menumpang bahu sahabatnya tatkala mengalir airmata. Jujur aku katakan aku tiada sahabat. Kawan ramai tapi sahabat tiada. 

Memang sejak kecil aku tiada sahabat yang aku percaya untuk aku luahkan apa saja. Baru saja mahu cari sahabat, ada saja halnya. Yang tikam dari belakang lagi ada. Tak guna aku ada sahabat. Tempat aku mengadu hanya Allah, ibu ayahku dan Suamiku sahaja. 

Biarlah orang mahu kata apa pun. Aku kenal diri aku siapa. Mereka hanya menilai aku luaran. Tapi mereka tidak merasai apa yang telah aku lalui. Aku cukup bahagia dengan diri aku sekarang. Aku bersyukur dengan apa yang ada. Andai sampai mati aku ditakdirkan tiada sahabat, aku pasrah..tidak mengapa.. 

Pada kalian yang punya sahabat baik, hargai dia. Pada kalian yang telah dilukai hati oleh sahabat, maafkan saja dia. Pada kalian yang telah mengguris hati sahabat, minta maaflah. Kerna perkataan Maaf itu sangat besar ertinya. Dunia ini hanya perlukan orang yang minta maaf & suka memaafkan. Moga kalian & sahabat berkekalan silaturrahimnya. Ukhwah Fillah!