Friday, February 17, 2012

Keliru Ertinya Confuse

Well tajuk memang secara random suka hati aku. Cuma ingin berkongsi kekeliruan yang pernah aku alami dulu.So what the important?.. Entahlah..dalam dunia ni ramai yang mengalami masalah keliru..Tak? Bohonglah kau kan selalu cakap " I Confuse lah !!!"

Banyak keliru..keliru identiti...tapi aku keliru kan my future career...What the hell are you talking about MK? nonsense lah !!Yelah daripada sekolah lagi aku minat subjek matematik..bila form 4 aku ambil aliran accounting..

Ye minat jugak mungkin sebab dari family berbisnes..But after spm tiba-tiba minat aku tu bertukar seperti power rangers atau sailormoon (cite masa kecik tu)...Dulunya nak jadi accountant..lepas tu minat nursing pulak...

Nak study nursing tapi dihalang bonda..(aku anak raja gopal)...Katanya..kerja kotor dan low class..hamboih..macamlah anak dia ni bagus sangat...but pemikiran orang lamakan...

Ikut jugak cakap mak..sambung diploma accounting..masa study ada kawan berenti sebab dapat masuk jururawat pelatih dengan SPA..jeles...jeles...

Abis study mintak lagi dengan mak nak study nursing...still tak bagi...kecewa sudah...Bukan aku tak boleh bawak accounting ni..tapi entahlah kenapa pendirian aku tak tetap...

Sekarang nak apply degree..sebab mak jugak aku still teruskan account ni...Aku relakan saja apa yang berlaku dan akan terjadi...restu orang tua itu lebih penting...

Maybe bukan rezeki aku disitu...aku terus berpegang pada "kunfayakun"...



p/s: " Jangan hairan jika aku suka tengok nurse ye...^__^ "




3 comments:

LydSunshine said...

Dah ada header. Nice header.

LYAfrina said...

huhu..sama mcm sy... time skolah aliran acc... tup2 blajo ke senibina bangunan/..pastu samb dlm bidang maritime..kerja lak dlm bidang pkapalan... kiranya... jauh pngang dr api smua bidang tu.. tp bdg maritime tu blh la msk dgn bdg pkapalan y diceburi ni.. inilah y dikatakan kt hnya mmpu mrancang..tuhan y menentukannya

Hanih Borhan said...

Assalamualaikum...

Kita ada banyak minat sendiri...
Tapi, still mak ayah diutamakan dalam apa2 hal...
Maybe kita tak sepenuh hati sangat...
Tapi, kena yakin je kat Allah...
InsyaAllah, ada hikmahnya tu kan? :)