Friday, March 2, 2012

Susah Ke Nak Jadi Blogger Hebat?



Think ! Think !...apa yang susah sangat nak jadi blogger ni ?
Senang je...Cuma nak jadi blogger hebat tu yang susah...
Dah ramai orang kat Malaysia ni ada blog.

Tapi untuk tarik perhatian orang lain tu yang susah.
Nak bagi orang semua tahu yang blog kita wujud.
Lepas tu nak bagi dia orang semua jadi follower blog kita dengan rela hati.

Tapi follower penting ke ?
Pentinglah...kalau ramai follower maknanya blog kau femes taraf selebriti lah..
Tak payah susah-susah "sumbang"kan lagu pergi ujibakat MENTOR..
Apa kau buat jadi perhatian dan ikutan orang...

Bila kau post entry baru walaupun mengarut mesti berduyun-duyun orang nak komen..
Sapa dulu komen mesti akan taip laju-laju camni "1st..hehe" atau " Yey ! aku pengomen pertama" atau " Akhirnya aku jadi yg pertama"...walaupun sebenarnya mereka tak baca pun entry tu lagi...

Kalau nak naikkan blog kau cepat senang je...
Cari pasal dengan artis atau blogger popular...tapi bagi aku cara tu dah lapuk sikit kot...
Sebab dah ramai blogger buat camtu...

Nak gempak kau cari pasal dengan kerabat Raja atau menteri...
Hehe..buat fitnah sikit...pastu blog kau masuk berita TV dan surat khabar terus...
So mudahlah blog kau nak naikkan...follower bertambah...

Tak payah susah-susah promote dalam Facebook atau Twitter...
Dan tak payah buang masa join segmen bagai...
Tapi kalau kau kena saman atau polis datang tangkap aku tak tanggung ye...Ha Ha...

Dah aku melalut petang buta ni...mengantuk sebenarnya..

Jangan buat benda yang tak baik tu..kalau nak blog kita femes kena berusaha & bersabar..
Nak follower ramai pun kena bersabar jugak..Suatu masa nanti orang akan sedar jugak blog kita tu wujud...jangan risau ye!

4 comments:

shima wibowo said...

MK : dulu sy jg berfikir bgt..nak cpt femes..tulis ttg gossip...hehe..tp takut jd fitnah.

tp skrg secara peribadi sy tdk ksh ttg follower..ada syukur..xde juga takpe..yg ptg apa yg kita sampaikan bermanfaat buat org lain...

LydSunshine said...

Nak jadi blogger yang hebat perlu ada muka cantik. Kalau takde muka cantik, jgn expose muka kat blog, tapi kena konsisten, update blog tiap2 hari. Lagi satu blogger yg hebat ni kadang2 topik yg dia ketengahkan tu mmg gempak. Saya? Log way to go lagi nak jadi blogger terhebat. Huhu. Sedih.

Nurul Amanina said...

memang susah nak jadi blogger femes ni. haha, banyak halangan :)

sila la ke blog sy, http://amaninajailani.blogspot.com

Dah follow sini :)

missp0tpet said...

btol tuh...tpi, bg sy...klu rmi followers, x rmi yg membce nye...x gune jgk...ho3..better, rmi pembce drpd rmi follower.. ;)