Tuesday, June 5, 2012

My Anniversary Wedding ... Apa Patut Buat ?


Ulangtahun perkahwinan aku dan suami semakin hampir. 18/6/2012 ini genaplah kami berkahwin selama 2 tahun. Tapi aku konfius nak sambut macam mana ya...

Aku cadang nak buat Photoshoot Outdoor dengan pakai baju pengantin balik dan bermekap..eceh nampak sangat aku je sebenarnya yang nak melawa..hahaha...

Tapi suami aku taknak pakai baju pengantin balik...cuma nak photoshoot outdoor je...pakai biasa biasa jelah dia nak....malu katanya...konon-kononla...heh tak sporting lansung...

Aku nak buat photoshoot outdoor sebab aku dan suami memang jarang sangat ada gambar bersama. Masa bercinta sebelum kahwin dulu tak pernah kita orang bergambar bersama macam pasangan lain..sebabnya tak tahulah kenapa...

Jadi sekarang yang ada hanyalah gambar kahwin kitaorang jelah...

Suami aku punya idea jugak ni...dia cakap "Kenapa kita takde gambar berdua yang biasa ye?..gambar kawin je ada...apakata kita tangkap gambar untuk tunjuk kat anak nanti nak tak sayang...?"

Aku angguk je sebab ok jugak idea tu...

So korang ada tak cadangan lain yang best-best lagi? 

Tapi tak mau la mahal sangat kos nya...tak mampu doo...

Atau ada tak mana-mana photographer yang sudi taja memoir photoshoot kami? Taja MUA dan Wardrobe ? hahaha...

Hamboih engkau...sume mintak taja...bajet retis ni....

Boleh tak? kesianla pada kami ni...2 tahun kawin takde anak lagi (orang lain kawin berpuluh tahun takde anak tak kecoh)...eh honeymoon pun tak penah pegi lagi tau...lepas kawin terus masing-masing keje...

p/s: "Sebarang cadangan sila hantarkan komen ye...heehee"

4 comments:

are_lin@yu said...

bez tu..outdoor yg santai pun cantik ;-)

LydSunshine said...

Outdoor shoot tu okay. Mmg la agak segan nak pakai paju pengantin semula. Tapi boleh pakai baju yg proper. Kalau jadi nak buat outdoor shoot, nanti pastikan awk pakai baju yg warnanya sedondon dgn hubby dan lagi elok kalo baju plain, jangan ada corak2 design sgt.

Pergi bercuti la. Tak semestinya jauh. Pegi dok kat hotel tepi pantai 2 hari 1 malam pun dah okay. Jalan tepi pantai. Spend time sama2 je. Akak masa cuti kat PD baru2 ni, jalan2 kat pantai, siap duduk bersila pastu main 'Win Lose Or Draw' lukis kat pasir dgn tema peribahasa. Tapi seronok la.

CINTA UNTUK KITA said...

hehe
outdoor tu da kira oklah kak..:)
keep it up romantik2 brdua slamanya..
:)

Mrs.R said...

Kita dulu gi outing berdua je dgn hubby (dating la tu kan...) pastu sedang2 berjalan tu hubby belikan sejambak bunga besar...pastu gi dinner kat restoran kat KLCC. mmg best la :) anyway, happy anniversary in advance to both of u...