Friday, January 10, 2014

LD Venus Elken TERBAIK !



Sudah hampir sebulan aku mencuba produk LD Venus dari Elken ni. Alhamdulillah sebelum period bulan 12 hari tu sempat jugak ambil sebotol LD Venus ni.. Kemudian "Miss Period" pun keluar. Best sebab sudah tiada senggugut. Darah period pun lancar dan tiada ketul-ketul darah tu.. Tempoh period pun just 5 hari saja & cuma pakai pad saiz slim saja.. selesa sangat !


Walaupun aku sudah disahkan sembuh endometriosis oleh doktor, tapi aku tahu hormon estrogen & progestron dalam badan ini masih tak seimbang lagi. Maklumlah aku susah nak kawal stress dalam kepala ni.. Memang jenis aku memikir je.. aduhai.. tak boleh dibuang tabiat tu dari dulu lagi.. 


Period bulan 11 yang lalu aku senggugut 2 -3 hari jugaklah.. itu yang aku risau takut darah period melimpah ke belakang rahim semula & tumbuh endometriosis balik.. Risau sangat.. Aku kena berhati-hati..

Sebab tu aku mencuba produk Elken ni. Dah lama sebenarnya kawan aku suggestkan.. tapi bertangguh-tangguh aku ni.. Baru nilah aku beli.. ahaks.. 

Alhamdulillah hasilnya senggugut hilang, badan tak letih & sangat bertenaga melakukan aktiviti harian...

Apa kandungan LD Venus ini ye ? Jom kita tengok ....


Sedikit Penerangan LD Venus :
Hormon membentuk sistem endokrin dan bertanggungjawab untuk fungsi perkembangan, pertumbuhan, metabolisme dan penghasilan sepanjang hayat wanita. Perubahan fisiologi sering disebabkan pergolakan hormon semasa fasa kritikal baligh, mentruasi, kehamilan dan menopaus untuk menunjukkan keperluan berbeza badan, justeru mempengaruhi kualiti kehidupan.

Dalam perubatan Cina, organ hati, buah pinggang, sistem endokrin dan penghasilan adalah saling berkaitan dan memberikan nutrien kepada sistem ini dalam kombinasi holistik herba dapat membantu memperbaiki kesihatan keseluruhan di samping menghapuskan simptom fisiologi spesifik atau ketidakselesaan.

LD-Venus Gold diformulasikan menggunakan formula herba teruji dengan herba Cina bergred tinggi seperti Dang Gui, Dang Shen, Dan Shen, Bai jiang Cao, Yi Mu Cao dan Huang Qi untuk membantu mengawal atur kitaran haid, memperkaya darah, membantu dalam pemulihan selepas bersalin dan mungkin menawarkan kelegaan kepada wanita yang mengalami menopaus.

LD-Venus Gold dipek dalam botol kecil dan tidak memerlukan persediaan atau dididihkan. Ia disijilkan halal dan tidak mengandungi hormon, bahan kimia atau ramua tiruan.

20 botol dalam sekotak

** Ibu mengandung dan wanita dalam tempoh haid dinasihatkan untuk berhenti mengambil LD~VENUS GOLD. Dinasihatkan untuk bermula 2-3 hari selepas berakhirnya kitaran haid


Ramuan Utama LD Venus Gold :
- Radix Angelicae Sinensis (Dang Gui)
  • Memperkaya darah, mlancarkan peredaran daras, melaraskan haid, melegakan sakit haid, membantu memperkuat daya pengecutan uterus
- Radix Codonopsis Pilosulae (Dang Shen)
  • Menambah tenaga (qi) dalam limpa dan perut, meningkatkan daya penghadaman dan penyerapan makanan
  • Menambahkan bilangan sel darah merah hemoglobin
- Radix Salviae Miltiorrhizae (Dan Shen)
  • Membantu menyingkirkan darah beku dan melegakan sakit haid
- Herba Patriniae (Bai Jiang Cao)
  • Menghapuskan toksin, mengurangkan haba patogenik dan keradangan, melancarkan peredaran darah, mengurangkan darah beku
- Herba Leonuri (Yi Mu Cao)
  • Melancarkan peredaran darah, melaraskan haid, mengurangkan kesakitan haid, memperkaya darah dan membantu dalam pengecutan uterus
- Radix Astragali Seu Hedysari (Huang Qi)
  • Menambahkan tenaga (qi), merawat masalah prolaps organ
(Ramuan di atas dapat menjadikan rumusan ini mencapai kesan penyuburan darah, menambah tenaga, mencairkan darah beku dan menjadi bahan penyingkiran haba patogenik dan toksin yang terbaik.)


Fungsi Utama LD Venus Gold :
  • Membantu memperbaik tekstur kulit, pigmentasi dan lingkaran mata
  • Membantu menggalakkan peredaran darah
  • Membantu meningkatkan tenaga
  • Membantu memperbaik kesejahteraan umum
  • Membantu  dalam mengawal atur dan memberi khasiat kpd kaum wanita yang sedang pulih selepas bersalin.
 
LD Venus Gold TIADA
-kesan sampingan
-kandungan hormon
-kandungan bahan kimia
-bahan tambahan tiruan
-tiada keperluan untuk menyediakannya sendiri
 
Aku beli dengan harga ahli RM170 sekotak.. kalau beli bukan harga ahli mahal lagi pada tu la.. hehe...
 
Untuk lebih tepat LD Venus ini sebenarnya baik untuk rahim wanita. Ia seimbangkan hormon, melancarkan haid, mengurangkan senggugut dan banyak lagi fungsi lain. So jika korang ada masalah kewanitaan tu, aku sarankan korang try la LD Venus ni okey. Tapi ini hanya ikhtiar sampingan saja, yang paling penting korang kena jaga pemakanan harian yang sihat, kawal stress & bersenam.. Dapatkan di stokis Elken atau Agen-agen Elken terdekat atau layari website ini http://www.elken4u.com/

15 comments:

Lelaki said...

makin hebat Elken sekarang ni..

LydSunshine said...

Kwn akak ambil ni masa pantang pon okay katanya. Tapi mahal ni.

Anonymous said...

Kalau tym berpantang mcamana cara pengambilan ld venus ni

shiqin said...

Sy nak lelong ld venus rm140..sy beli 8 kotak..mmg bagus minum ld venus ni..tp kn stop sementra sbb pregnt..so sapa2 bermint sms sy 0197728022..ada 4 kotak je lg...cpt2

shiqin said...

Sy nk lelong ld venus rm140 sekotak..sy disahkn pregnt..so nk.stop dl minum ni..ada 4 kotak lg..sapa2 bermint boleh sms sy 0197728022..tq

Anonymous said...

TO syiqin..
Nak ty..awk mkn LD ni turut membantu utk prgnnt ke..

me said...

Sy nk lelong ld venus +ld estrm =rm 200
ssiapa nk pm sy 0168089454
hny ada 1kotak shj

shiqin said...

Banyak sms yang saya dpt pasal ld venus ni..maaf ya yang dh lelong dh sold out..tp sy ade restock sbb rmai org tanya..harga rm 170..free postage..harga non member rm 190 tau...sape2 yang berminat boleh sms sy 0197728022...tq

elisa1226 said...

Salam...sy alami period yg berpanjangan..sekarang da nak masuk dua bulan...appoinment dengan hospital pakar lg sebulan lebih..lama lg nak tggu, doc ckp mungkin fibroid..tapi masih xdpt kepastian...boleh ke saya amalkan elken nie..

Anonymous said...

Sy nk letgo ld venus saya rm150. Ada 4 kotak. Boleh wassap sy 0107116779

Anonymous said...

Salam..sis boleh amalkan ld venus ni..mmg elok..insyaAllah

liya natasha said...

Elken mempunyai byk product yang berkualiti yang mendapat pengiktirafan. Disamping boleh membantu menjana pendapatan sama ada sambilan atau fulltime. anda hanya perlu guna, lihat perbezaan dan berkongsi pengalaman menggunakannya. Tidak perlu menjual barang. Jika berminat untuk mencuba product atau ingin mendapat bimbingan hubungi @ watsap 0182861862

Anonymous said...

Salam...saya sudah berkahwin pada bulan 9 2014...saya tak datang period..bulan 1 2015 sy pergi cek doc ckp negatif dia bg ubat trun darah untuk datang period..lepastu jadi lagi tak datang period saya g klinik lagi bulan 4..dia bagi lagi ubt turun darah..hurm..bulan lepastu xdatang lagi period..sy cek upt negatif..sy makan lg ubt turun darah..so dtg period lepas raya..lepastu tak datang2 da sampai bulan 2 2016...saya jumpe doc pakar cek sebab hormon dia cakap...dia bg saya mkn pil perancang..saya buntu da sekrang..hurm

Makwe Kintan said...

waalaikummussalam. saya sarankan awak pergi jumpa doktor pakar sakit puan (O&G). selalunya masalah seperti awak ni mungkin kepada PCOS.

annur taib said...

Try ld venus...banyak testimoni macam awak. Ikhtiar itulah yg terbaik