Friday, May 25, 2012

I Love Cartoon !!!

Aku suka menonton kartun. Doreamon, Sin Chan, Utraman, Power Rangers, Detective Conan, Sailormoon, Dragon Ball, Ninja Boy dan banyak lagi.

Tapi kali ni aku nak share satu lagi kartun yang aku paling suka..kira Top 10 la dalam hidup aku ni....walaupun dah tua bangka tapi masih lagi tegok kartun macam budak tadika KEMAS...boleh ?....

Thats my love....."Pingu..Pingu...Nyut Nyut.."

The Pingu's Family

Kartun ni tak bercakap. Tapi asyik terjerit-jerit je...Paling aku suka tengok adik pingu yang kecik tu...suka sangat sakat si Pingu...sampai Pingu jadi geram & marah mesti gaduh....Kalau mak dia backup adik, si pingu pun marahkan mak dia skali...kira merajukla kan...Yang ayah pulak wat bodoh je...hahaha.....

Setiap hari ahad jam 8.00 pagi konfem aku yang paling depan ambil bantal mengadap tv. Taik mata pun bertepek lagi.

Sampai mak aku bising "Anak dara pagi-pagi duduk dapur..Bukan ngadap tv oiii! "...aku pun pekakkan telinga je...kadang aku menjawab gak..."Ala mak 8.30 kang orang masukla dapur..." itu time sebelum kahwin la....

Sekarang aku tak pastilah kartun ni ada lagi tak tayang kat tv....tapi yang penting aku suka kartun ni....

Expressions of Pingu

"Hoi budak kecik !!..asyik aku je tolak ko..sedaplah ko..turun skang aku naik ko tolak plak"

"Inilah orang kg saya..Yang kelabu tu Zombie Kg Pisang"

"Thank you watching me...bye !!! "

4 comments:

diana said...

dah lama la tak de katon ni kat tv...dulu biasanya pagi2 ada la katon ni..:)

RazFiRa said...

saya pon suka tgok pingu..comel okay? :)

LydSunshine said...

Tak penah tgk pun rancangan ni, tapi selalu tgk promo kat TV la. Pingu...pingu... Heheh.. tak sangka makwe kintan suka tgk kartun. heheh. Cam comel je. header baru ke?

Azian Elias said...

salam kenal..

selalu gaduh dgn si kecik rumah ni sebab pagi2 dia dah bukak cartoon..