Friday, May 3, 2013

Penyakit Endometriosis Dan Ovari Cyst Sembuh

Assalammualaikum semua... (n____________n)
 
Alhamdulillah syukur ke hadrat Allah SWT....

Pertengahan bulan lepas aku masuk wad balik.Tapi kejap je. Gara-gara sakit pinggang sebab kencing kotor. Takde pape pun sebenarnya tapi sebab baru sebulan lepas operation endometriosis & ovari cyst kan. So doktor pun risau kalau-kalau ada jangkitan kuman pada rahim & luka pembedahan. Kenalah aku bermalam kat wad hospital 2 hari. Nurse bagi makan antibiotik je terus kencing ok.. Hilang sakit pinggang..hihihiii ngada-ngadalah tu nak duduk hospital makan free...



Masa dalam wad doktor buat CT Scan pada rahim aku ni ha.. & Aku rasa sangat terkejut bila doktor kata " Rahim awak dah bersih luar dalam. Endometriosis & cyst ovari pun dah takde"...

Syukur sangat-sangat. Allah makbulkan doa aku supaya disembuhkan penyakit ini. Aku sebenarnya tak tahu pun sakit aku ni dah stage berapa. Kalau orang tanya memang aku taktahu nak bagi jawapan apa. "Eh awak sakit dah stage bape?" jawapan aku "Entahlah..seteruk bebenor kot"..huhu

Mana tak teruknya. Dulu asal datang period je konfem trauma. Sakit senggugut tak dapat nak ceritalah.. Sakit sangat sangat sangat. Bangun tak boleh, duduk tak kena, baring susah.. hishhh teruk teruk...

Darah haid pulak memang banyak keluar. sehari selalunya 4 hingga 5 pad overnight. Itupun melimpah ruah lagi.. perhhhhh tak boleh ingat tak boleh ingat...

Dan macam mana boleh sembuh ? dalam masa sebulan je ? itu semua kehendak Allah sebenarnya. Aku cuma berikhtiar je. Sejak doktor pakar gynea detect aku sakit endo & ovari cyst ni bulan 12/2012, aku memang banyak search kat internet. Cari punca, penawar dan macam-macamlah. Selama ini tak pernah tahu lansung. Sampailah ada kawan kat office aku suggest makan ubat kampung ni ha...Aku ada story kat entry yang lepas. Nak tahu kisah lepas TEKAN SINI...


Ubat Herba Bidan Kampung ni sebenarnya ubat yang diperbuat dari herba akar kayu 100%. Kegunaannya untuk kesihatan wanita terutama peranakan. Tapi lelaki pun boleh makan juga. Ia untuk semua lah.. Tapi wanita hamil tak boleh makan sebab ubat herba ni panas kata bidan tu lah.. aku makan biasa je tak rasa plak panas-panas ni..ataupun aku yang tak perasan..hehe

Tapi yang paling best ialah lepas makan ubat ni senggugut aku takde lansung dah. Period bulan ni memang terasa heaven gilerr!! sakit senggugut takde & darah haid normal. Tak banyak macam dulu. Just pakai pad slim je sehari tu pun tak penuh.

Kalau nak tahu lebih lanjut tentang Ubat Herba Bidan Kampung ni boleh ke Page FB ni ha. http://www.facebook.com/ubatbidan

Aku admin.. haha oleh kerana aku rasa bertanggungjawab untuk berkongsi kebaikan ubat ni, so aku amik order lah.. kalau nak order boleh ke page tu ye.. In Shaa Allah aku sedia membantu. Sebab aku nak tengok ramai wanita sihat & sembuh terutama mereka yang mengalami sakit seperti aku.

Wanita yang sakit fibroid, cyst, senggugut, keputihan, period tak teratur, yang inginkan zuriat juga boleh amalkan ubat ini. Aku pun meneruskan pengambilan ubat ni sebab aku nak anak.. dah 3 tahun kahwin takde anak lagi..Takpe nanti adelah tu kan. Allah lebih tahu bila tiba masanya.

Yang penting sekarang aku kena jaga kesihatan. Makan makanan seimbang & berzat. Bersenam & yang paling penting JANGAN STRESS!!! (~___^)

12 comments:

Noridah Abd Rahman said...

untuk sakit kanser boleh tak?

Makwe Kintan said...

In Shaa Allah boleh Noridah Abd Rahman.. Sebab ubat ini utk semua masalah dalaman terutama peranakan wanita =)

Makwe Kintan said...

Lagipun adik saya juga ada fibroid di payudara dia.. so skang tgh cuba ubat bidan ni juga..nti nk tgk hasil camne..Moga2 dia sembuh seperti saya..In Shaa Allah..

lolie said...

Salam, bagaimana cara utk saya order ubat ni ye? ada kesan sampingan tak?

Makwe Kintan said...

Walaikummussalam..lolie klu nak order ubat ni sila ke page Ubat Herba Bidan Kampung iaitu link http://www.facebook.com/ubatbidan

kesan sampingan bergantung pd tubuh..ada pengguna mempunyai kesan sampingan seperti panas badan..so dinasihatkan minum air masak yg secukupnya..ada pengguna tidak merasa kesan sampingan sepanjang pengambilan..

faradisa adzman said...

Salam sakit time period sis sama mcm saya dan paling teruk mntah2 hampir 24 jam dan sy baru je laporoscopy endo cyst ni tapi doktor xdpt buang semua sbb da melekat pd ovari sedih sgt....kemungkinan sakit ms period akan ada...kalau boleh saya xnak rs sakit tu balik...fobia sgt2..

kurikkundicontengconteng said...

salam...bley sye taw x..puan dapatkn rawatan die hosp mane???

Makwe Kintan said...

kurikkundicontengconteng saya buat treatment di hospital gov je..hospital sultan haji ahmad shah temerloh..

Siti Hawa Suib said...

tq sis for the sharing... sy dh 7 thn ada cyst ni. dan bln jun ni, sy nak kena operate buang cyst.. ada masa lg 2 bln nak cuba cari cure..

*sakinah* said...

Salam kak, akak amik ubat ni lepas operation ke?

Anonymous said...

Bln 8 ni sy kena opret sbb cyst da makin merebak..kalo sy mkn skrg herba ni boleh x..n 1 lg..semasa tempoh pantang slps opret..boley x mkn herba ni ...

Anonymous said...

Mohon makwekintan hubungi sy di nmbr watsupp ini..01126475753