Monday, February 13, 2012

Cara Aku Follow Blog

Setiap hari aku akan singgah ke blog-blog baru. Namun masalah yang aku selalu hadapi ialah kotak follower pada blog mereka tidak timbul. Jadi susah untuk aku follow blog yang aku berkenan. Mungkin sebab internet kat pejabat aku ni kot. Dah memang disetup camtukan...
Kemana Box Follower itu Menghilang?





Jadi aku gunakan inisiatif lain untuk follow blog orang lain...antaranya ialah...


Tu dia Perkataan "Follow" yang aku bulatkan...mesti ada kat setiap blog kan...jadi aku tekan benda tu je secara automatik aku dah jadi follower blog mereka...hehehe



Dan lagi satu cara manual ialah....



1. Pada Dashboard mesti ada button ni kan...tekan button "ADD" tu...




2. Nanti akan keluar camni..so taipkan URL blog yang kamu mahu follow. Dan tekan button "NEXT".





3. Kemudian bila keluar benda ni, kita boleh pilih nak "Follow Publicly" atau "Follow Anonymously". Lepas tu klik button "FOLLOW" tu.





4. Sekarang kita boleh lihat yang blog tadi sudah masuk dalam "Bloglist" kita...mudahkan...



Ceh aku tau korang dah tau...saja aku nak kasi heboh je....tapi untuk yang tak tahu bolehlah guna cara ni...

Tapi aku tak pastilah samaada nama kita akan masuk atau tak dalam Box Follower yang hilang tu...hehehe...


Bye...

p/s : "psttt...mungkin aku dah follow blog  korang tau...^__^"

4 comments:

Ckin Kembaq said...

ek?kat blog sy mash ada button google friend connect tu..hehe

Makwe Kintan said...

Ckin Kembaq..akak memang dah follow blog awak lama dah tau...^__^

Miziey said...

Cer try blog ai lak. Dpt polow x? eh eh? hehe.
:p

Ayang Anim said...

ingatkan segmen apa la.. hehehe...